Jak připravit topení na zimu, topíme-li plynovým kotlem

Skončilo léto s ním i vysoké teploty a o svou vládu se pomalu hlásí podzim. Teplota klesá nejen venku, ale i u nás doma. A v tuto chvíli začíná topná sezóna. Aby vše v jejím průběhu proběhlo hladce měli bychom připravit topení na zimu nejen servisem plynového kotle, ale kontrolou komínu a v neposlední řadě i kontrolou radiátorů.

Čtěte dále

Vytápění dřevostaveb: Jak si vybrat nejefektivnější řešení?

Pohráváte si s myšlenkou na pořízení tepelného čerpadla? Ale po jakém sáhnout? A nebylo by efektivnější, kdybyste tepelné čerpadlo doplnili o solární kolektory? Je návratnost investice natolik zajímavá, aby o ní mělo smysl uvažovat?

Čtěte dále

Kdy se vyplatí při rekonstrukci vytápění tepelné čerpadlo a kdy solární kolektory?

Pohráváte si s myšlenkou na pořízení tepelného čerpadla? Ale po jakém sáhnout? A nebylo by efektivnější, kdybyste tepelné čerpadlo doplnili o solární kolektory? Je návratnost investice natolik zajímavá, aby o ní mělo smysl uvažovat?

Čtěte dále

Alternativní zdroje vytápění

Různé druhy alternativních topidel jsou nezávislými zdroji vytápění, které se většině případů používají jako topidla doplňková. Mezi velmi žádaná alternativní topidlaatří tepelná čerpadla a také solární vytápění.

Čtěte dále

Nerezové teplovodní vytápění – dlouhá životnost a luxusní design

Již po několik desetiletí vzrůstá podíl nerezových otopných systémů v domácnostech i komerčních objektech. Důvodem je nejen luxusní vzhled nerezových otopných těles, ale především téměř nekonečná životnost a minimální nároky na údržbu nerezových systémů vytápění. Nerezová topidla, nerezové rozvody tepla, nerezové akumulační nádrže, nerezové radiátory – to vše prakticky přežije dům, v němž je celek instalován. Bez potřeby údržby, nátěrů, bez nebezpečí korozivního opotřebování, bez náhlých havárií.

Čtěte dále

Vytápění vhodné do dětských pokojů

Všichni, kteří mají malé dítě jistě přemýšlí, jak mu zajistit příjemný a bezpečný domov. Důležité je ochránit jej před úrazem. Proto je nezbytné, velmi dobře zvážit, jak bude dětský pokoj vytápěn, protože zde děti tráví velmi mnoho času bez dozoru. Mnoho nehod a úrazů se dětem stává doma, protože děti v klidu nesedí na jednom místě, ale ke hrám využívají celý prostor. Vhodná volba vytápění do dětského pokoje dětem zpříjemní užívání a také zmenší nebezpečí jejich úrazu. Naše děti stojí za zvážení všech dostupných variant a typů vytápění.

Čtěte dále

Jak a kdy odvzdušnit radiátory

Topná sezona je v plném proudu a přesto je vám zima? Ve většině případů je to způsobeno tím, že se podcenila příprava na dlouhou topnou sezonu a radiátory se neodvzdušnily. Vzduchové bubliny se do radiátorů dostanou netěsnícími sváry a nebo při velkém průtoku vody. Pokud mají vaše radiátory ventily, nic nebrání tomu, aby jste si je odvzdušnili. Jak?

Čtěte dále

Vyplatí se vám tepelné čerpadlo?

Tepelná čerpadla patří k alternativním zdrojům energie. Z okolního prostředí sbírají teplo, převádí ho na vyšší teplotu a poté jej využívají na ohřev vody nebo pro vytápění. Dlouhou dobu zůstávala tepelná čerpadla, pro značnou pořizovací cenu a poměrně nízké ceny energií, opomíjena. V současnosti se při stále zvyšujících cenách energií a výslednou úsporou stávají tepelná čerpadla velmi zajímavou alternativou. Hlavním důvodem pro pořízení tepelného čerpadla jsou tedy peníze, které můžete ušetřit za provoz domu.

Čtěte dále

Jak na vytápění koupelen

Jistě budete souhlasit s názorem, že koupelny patří mezi nejvíce využívaný prostor, který vyžaduje více tepla. Ať už si dáváte rychlou sprchu čí relaxační koupel, nepochybně budete chtít koupelny příjemně vyhřáté. Existuje několik možností, jak je vytopit a zajistit si tak příjemný zážitek z koupele.

Čtěte dále

print